Previous Entry Share Next Entry
Plovas Tepona
pozherukas
 Šiandien netyčia teko pavalgyti valgyklėlėje VLN, prie Žirmūnų VMI (Verkių 37, 3a.). Kiek suprantu tai šeimyninis verslas: vyras matosi buvęs barmenas, o moteriškė virėja. Ateini į virtuvę, išsirenki iš dvejų sriubų pirmą patiekalą, iš trejų - penkių patiekalų antrą patiekalą, kurį moteriškė prie tavęs įdeda į lėkštę ir nešiesi į salę. Salėj vyras paklausia, ką gersi ir atneša. Salė ar patalpa geriau vadinti su staliukais, matyt kažkada buvo kavinukė vietinė. Valgiau aš ten ne pirmą ir ne antrą kartą. Maistas toks naminis, porcijos rimtos, jei imi pilną sriubą ir pilną antrą, tai man sunkoka tokį maisto kiekį įveikti :) Duona nenormuojama. Pavalgęs prieini prie baro ir pasakai ką valgei, tada sukalkuliuoja ir pasako kainą. Susimoki. Simple. O šiandien buvo plovas:


Plovas toks 'obščiapitinis'. Ryžiai pervirę, rieboki, prieskonių plovinių nesijaučia, bet MĖSOS fifty-fifty. O gal net ir daugiau nei pusė. Vienžo kiaulienos netaupė. Galima su duona vien mėsą išvalgyti :). Skrandis, jau praėjus beveik pusdieniui - nestreikuoja. Vadinasi viskas gerai. Ir dar labai skanius agurkėlius pridėjo. Kaina 9.4lt. ir plius kompoto stiklinė 1lt.

  • 1

Ryžiai pervirę, rieboki, prieskonių plovinių nesijaučia

JėzusmArija - ir vėl valgyklinis!:)

Ir dar toks tradiciškai lietuviškas - su kiauliena ir su raugintais agurkais?

Nežinau, man turbūt to daikto neįsiūlytu, net ir už devynių litų premija.

Re: Ryžiai pervirę, rieboki, prieskonių plovinių nesijaučia

Su daaaaaaaauuuug kiaulienos :)

  • 1
?

Log in

No account? Create an account